Becoming an Event Master

De zoektocht naar een stageplaats

De zoektocht naar een stageplaats is niet altijd een makkelijke opgave. Je wil er zeker van zijn dat je op een plek terecht komt waar je én plezier kan hebben én veel zal bijleren. Daarbij wou ik koste wat het kost in een evenementenbureau terecht komen. Eentje waar alles “evenementen” ademde.

Na 11 weken stage ben ik dan ook ontzettend blij dat ik kan zeggen dat ik met Event Masters die ideale stageplaats gevonden heb, en dat zeg ik heus niet “om te slijmen” of om mijn punten de hoogte in te krijgen!

“Help, wat-ga-ik-in-godsnaam-aandoen?“

Als mensen me zouden zeggen dat het mogelijk is om je op je eerste dag al ergens thuis te voelen, zou ik dat nooit voor waar hebben genomen. Maar toch was het zo, ik had na mijn eerste dag stage al een superfijn gevoel!

Mijn avond zag er die dag helemaal anders uit dan mijn ochtend. Denk klamme handjes, de wat-ga-ik-in-godsnaam-aandoen-vragen, kropje in de keel en veel te vroeg arriveren. Waardoor ik nog tien minuten in de auto wat verderop heb gewacht tot het aanvaardbaar was om vroeger binnen te vallen.

Hallo team teambuilding!

Ik ging dus stage lopen op de afdeling teambuilding. Een topteam dat zich inzet om bedrijven een superervaring mee te geven en de banden tussen collega’s te versterken. Misschien is dat feit dat ze er hun job van maken om teams te versterken ook de reden is waarom ik me zo goed voelde in het team. Ik was gelukkig niet het enige ‘groentje’, we zaten met twee jonge kipjes enthousiast te wezen achter onze bureaus.

Bovendien is Event Masters ook een van de meest veelzijdige evenementenbureaus die ik ken. Als bedrijf kan je hier terecht voor je tailormade evenement, je incentive, congres of je teambuilding! Als stageplaats dus een droom, want je komt in aanraking met diverse mogelijkheden binnen de evenementenwereld.

Work hard, play hard

Ik heb enorm veel bijgeleerd zoals budgetten opmaken, meedraaien op evenementen, briefings interpreteren en het contact met klanten, maar ook gewonere dingen zoals, jawel, telefoneren. Alles wat hoort bij het organiseren van een evenement van A tot Z. Geweldig toch!?

Bij Event Masters was er ook altijd plaats voor plezier. Tijdens de vele autoritten naar evenementen werd er heel wat afgelachen en ook wanneer ‘s middags iedereen samenzat was de sfeer uitgelaten. Schrik ook niet –zoals ik- als er een luide gong weerklinkt door de gangen. Want telkens wanneer een evenement bevestigd werd, werd er zo hard mogelijk op de gong geslagen, zodat iedereen mee kan vieren. Af en toe heb je ook een schattige hond op bureau en als je sportief bent, ga je met de Road Runners twee keer per week lopen. Oh, dan vergeet ik nog bijna te vermelden dat er elke vrijdag ‘champi Friday’ is. Als dat geen reden is om stage te lopen bij Event Masters!

I survived my traineeship, call me master now

Ik ben een waardevolle ervaring rijker en heb meer inzicht gekregen in de werking van een evenementenbureau. Ik heb ontdekt dat de evenementensector een enorm boeiende sector is en dat die levensstijl mij ontzettend aanspreekt. Ja, je bent soms laat thuis en moet vroeg op en ja, die opbouw en vooral die afbouw is soms zwaar. Maar als een klant en vooral jijzelf tevreden zijn, is het dat allemaal meer dan waard! Kortom, het is een leven op fullspeed en je staat altijd achter de schermen, maar het is zo veelzijdig en boeiend.

Auteur:
Lisa Dupond
Communication manager